ALLES OVER MEEDOEN >>

WAAROM FUTUREPROEF?

Het vasthouden van de internationale toppositie van de Nederlandse levensmiddelenindustrie vraagt om voldoende technisch geschoold personeel, onder andere operators en monteurs. Uit onderzoek blijkt dat VMBO-scholieren, die een vervolgopleiding moeten kiezen, de levensmiddelenindustrie als werkgever amper kennen. FutureProef, Week van de Levensmiddelenindustrie is er om jongeren op een toegankelijke manier kennis te laten maken met onze industrie, en te stimuleren om een opleiding in deze richting te kiezen.

WAT IS DE BEDOELING?

Levensmiddelenfabrikanten uit de regio richten zich met FutureProef op jongeren (focus op VMBO/HAVO-scholieren met een technisch profiel) en hun leerkrachten en ouders. In oktober 2019 geven bedrijven gastlessen op de deelnemende scholen.
Van 4 t/m 17 november (Week van de Levensmiddelenindustrie), brengen de scholieren een bezoek aan de deelnemende bedrijven. De focus ligt op rondleidingen, maar er zijn ook andere manieren om hier invulling aan het bedrijfsbezoek te geven, denk aan het organiseren van smaakworkshops. Deze activiteiten worden landelijk en regionaal onder de aandacht gebracht.

Ben je van een bedrijf of onderwijsinstelling en wil je meedoen? Neem dan contact met ons op.

VOOR DEELNEMENDE BEDRIJVEN

Om de organisatie van FutureProef zo eenvoudig mogelijk te maken vind je hieronder een draaiboek met alle te nemen stappen, tips en andere nuttige informatie. 

Mocht je bij het organiseren tegen uitdagingen aanlopen, neem dan gerust contact met ons op.

Wij wensen je alvast veel plezier met alle voorbereidingen.

DOWNLOADS:

FutureProef is een initiatief van de FNLI en wordt georganiseerd in samenwerking met SOL

  • Facebook - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • Instagram - Black Circle